Tablets zijn een alternatief voor de eenvoudige laptop. Een tablet is een licht en plat apparaat dat gemakkelijk mee te nemen is. De bediening gaat via een aanraakscherm. Er zijn twee ‘soorten’ tablets op de markt: de iPad van Apple en de tablets van Android.

 Voordelen iPads
iPads zijn zeer snel en hebben een goed beeldscherm. Bovendien zijn het gebruiksvriendelijke apparaten en zijn ze erg veilig. Het apps aanbod is het beste van alle besturingssystemen.
Nadelen iPads
In vergelijking met andere tablets zijn iPads vrij duur, u kunt het geheugen niet uitbreiden met een microSD-kaart, iPads zonder 3G of 4G beschikken niet over GPS en er zijn minder aansluitmogelijkheden voor randapparatuur (zo heeft een iPad geen USB-poorten).

Voordelen tablets Android
Voordelen: goedkoper dan een iPad. Vaak een uitbreidbaar geheugen en USB-poorten. U dient dit echter per tablet te controleren. Verder zijn er meer fabrikanten die Android als besturingssysteem hebben. Samsung is het populairste merk.

Nadelen tablets Android                                               Nadelen: Bij het downloaden van apps moet u net iets voorzichtiger zijn dan bij een iPad. Daarnaast beschikken niet alle tablets over GPS. Veel apps, maar soms minder specifieke tablet-apps dan bij Apple.